suria

Rossa punca Cakra Khan terkenal di Malaysia, menitis air mata atas pentas kenang arwah bapa

Cakra Khan menghiburkan peminat di Malaysia.

PEMERGIAN seorang insan bergelar bapa meninggalkan kesan cukup besar dalam hidup penyanyi Cakra Khan.

Semasa Konsert Dream Collaboration Vol. 4 Cakra Khan yang berlangsung di Zepp Kuala Lumpur pada malam Ahad, penyanyi berkenaan sempat mendedikasikan sebuah lagu berjudul Monster nyanyian James Blunt kepada Allahyarham bapanya iaitu Hermana.

Kata Cakra atau nama sebenarnya Cakra Konta Paryaman, 31, lagu tersebut mengingatkan tentang kisah seorang ayah yang sering kali menunjukkan rasa sayang dengan cara berbeza.

"Lagu ini seperti menggambarkan hubungan antara saya dan bapa kerana kadang-kadang setiap individu itu menunjukkan rasa sayangnya dengan pelbagai cara.

cakra2 - 1

Cakra melayani peminat di Zepp Kuala Lumpur.

"Kasih sayang yang ditunjukkan oleh bapa agak sedikit berbeza dengan ibu... untuk menjadikan kita seorang individu lebih baik,” katanya.

Tatkala menyanyikan lagu tersebut, Cakra dilihat tidak dapat menahan sebak dan sempat mengalirkan air matanya.

ARTIKEL BERKAITAN: Cakra Khan lebih utamakan keluarga selepas pemergian ayah tercinta... "Kalau dulu saya pentingkan kerja tak hirau panggilan ibu"

ARTIKEL BERKAITAN: Cakra Khan gugup teruk uji bakat 'America's Got Talent', sendirian tanpa teman... "Saya tak fikir apa kata juri"

Sebelum itu, Cakra meluahkan rasa kesal kerana tidak sempat memberikan penghargaan buat orang tuanya itu.

Justeru itu, penyanyi ini menitip pesanan kepada penonton untuk menghargai ibu bapa selagi mereka masih bernyawa.

Sejujurnya, Rossa merupakan insan yang membawa saya ke Malaysia buat pertama kali.

CAKRA KHAN

PENYANYI

"Apa yang saya sesalkan sehingga sekarang, saya tidak pernah memberi mereka sebuah penghargaan seperti apa yang mereka berikan kepada saya.

"Buat teman-teman (penonton) yang ada di sini, jika masih mempunyai ibu bapa bahagiakanlah mereka... luangkan masa bersama mereka," ujarnya.

Penyanyi yang sebelum ini pernah menambat hati juri di America’s Got Talent 2023 melahirkan rasa penghargaan dengan mengucapkan terima kasih rakan artis iaitu Rossa kerana menjadi individu pertama yang membawanya ke Malaysia.

"Sejujurnya, Rossa merupakan insan yang membawa saya ke Malaysia buat pertama kali... bersama-sama menjayakan konsert beliau.

"Jadi sampai bila-bila saya akan kenang kerana tanpa Rossa tidak mungkin saya ada di sini. Terima kasih Rossa," jelasnya.

cakra1 - 1

Cakra berduet bersama Nadeera.

Konsert Dream Collaboration Vol. 4 Cakra Khan menampilkan 16 buah lagu termasuk Setelah Kau Tiada, Mencari Cinta Sejati, Hal Hebat, Kekasih Bayangan dan Harus Terpisah.

Selain persembahan solo, Cakra turut menyanyi bersama penyanyi jemputan iaitu Nadeera serta Riri Moeya menerusi lagu Seluruh Cinta dan Terlanjur Cinta.

Bukan hanya itu, selepas menyanyikan 16 buah lagu, Cakra menunaikan permintaan peminat yang memintanya menyanyikan sebuah lagi lagu.

Konsert tersebut diserikan dengan sebuah lagi lagu tambahan atas permintaan peminat iaitu Terlanjur Cinta nyanyian duet asal bersama penyanyi Hael Husaini.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain